Regio utvecklar ny butik åt EKO i Nyköping

Nyheter, Pressmeddelanden

Fastighets AB Regio (”Regio”) har tecknat avtal om byggnation och uthyrning av en ny butikslokal för EKO Stormarknad (”EKO”) inom Pål Ljungs Hage i Nyköping. Efter flera byggnationer sedan förvärvet 2016, och nu ytterligare en ny byggnad om 8 000 kvm, nyttjas platsens potential till fullo.

Regio har, tillsammans med sin lokala förvaltningspartner P&E Fastigheter, drivit utvecklings- och ombyggnadsprojekt inom Pål Ljungs Hage sedan förvärvet 2016. Initialt omfattade handelsområdet, som har ett strategiskt läge i anslutning till E4:an, 28 000 kvm handel och 10 000 kvm byggrätter. Byggnationen av en ny stormarknad åt EKO tar de kvarvarande byggrätterna i anspråk. Bygglov har erhållits och den nya butiken beräknas öppna under hösten 2023. 

Eric Bergström, VD Regio och Partner Brunswick Real Estate, säger:
”När vi förvärvade Pål Ljungs Hage för sex år sedan så gjorde vi det mot bakgrund av att det var en etablerad handelsplats med potential för utveckling. Jag tycker att Regio, tillsammans med P&E Fastigheter, har förvaltat områdets möjligheter väl. Nu utvecklar vi de sista byggrätterna inom området och kan med stolthet säga att Pål Ljungs Hage har blivit ett komplett handelsområde med butiker, mat och service.”

EKO Stormarknad är ett familjeägt företag inom Bergendahlskoncernen med visionen att erbjuda kända varumärken inom bland annat hus, hem, ridsport och leksaker till låga priser. De har varit verksamma i närmare 60 år och etableringen på Pål Ljungs Hage kommer resultera i cirka 60 nya arbetstillfällen i Nyköping.

Urban Granström (S), kommunstyrelsens ordförande i Nyköping säger:
”Roligt med ännu en spännande handelsetablering i Pål Ljungs Hage som också skapar fler jobb. Välkomna till Nyköping!”

Maria Karlsson, näringslivschef i Nyköping, säger:
”Driftiga och långsiktiga fastighetsägare är oumbärliga för oss som växande kommun. Vi är glada över det goda samarbete vi har och vill gratulera Regio till etableringen av EKO.” 

Jan-Christer Nilsson, P&E Fastigheter, säger:
Under de senaste åren har vi byggt och nyetablerat inte mindre än tre olika snabbmatsrestauranger och en butik för Dollarstore inom området. EKO har hela tiden varit en drömhyresgäst för att göra Pål Ljungs Hage komplett och ytterligare förstärka utbudet och handelsplatsen.”

För mer information, vänligen kontakta:
Eric Bergström, VD Fastighets AB Regio och Partner Brunswick Real Estate
t: +46 8 545 075 05
e: eric.bergstrom@brunswickrealestate.com