Regio köper unik kontorsportfölj om 107 000 kvm i Gävle av Castellum

Nyheter, Pressmeddelanden

Fastighets AB Regio (”Regio”) har tecknat avtal med Castellum om förvärv av en portfölj med tolv centralt belägna kontorsfastigheter i Gävle. Köpeskillingen uppgår till 2 435 miljoner kronor, vilket är Regios enskilt största förvärv någonsin. Tillträde planeras till 31 mars 2022.

Kontorsportföljen utgörs av tolv geografiskt sammanhållna fastigheter med en uthyrningsbar area om cirka 107 000 kvm. Fastigheterna är i det närmaste fullt uthyrda och majoriteten av hyresgästerna utgörs av offentliga verksamheter. I samband med förvärvet ansluter den befintliga förvaltningsorganisationen till Regios verksamhet.

Rutger Arnhult, VD Castellum AB säger:

”Vi är glada att kunna överlämna ett så fint bestånd till en långsiktig och stabil part som Regio som kommer att ta vid i utveckling och förvaltning, dessutom med samma fantastiska lokala organisation.”

Eric Bergström, VD Regio säger:

”Det är en fantastisk möjlighet att förvärva ett så omfattande bestånd med centralt belägna kontorsfastigheter, i en för Regio helt ny marknad. Förvärvet är inte bara Regios enskilt största affär någonsin, utan det innebär även att vi blir en av de större fastighetsägarna i Gävle. Vi ser fram emot att fortsätta utvecklingen av beståndet tillsammans med den lokala förvaltningsorganisationen som vi tycker har utfört ett imponerande arbete så här långt.”

Efter förvärvet uppgår marknadsvärdet för Regios totala fastighetsinnehav till cirka 15,5 miljarder kronor.

För mer information, vänligen kontakta:
Eric Bergström, VD Fastighets AB Regio och Partner Brunswick Real Estate
t: +46 8 545 075 05
e: eric.bergstrom@brunswickrealestate.com