Search results for ''

Nyfosa Finland förvärvar fastigheter i Finland till ett värde om 209 mkr

Investeringar, Nyheter, Press releaser

2021-07-07

Nyfosa har förvärvat fem fastigheter i de finska regionsstäderna Oulu och Tampere. Förvärven, som är Nyfosa Finlands första och uppgår till ett totalt värde om 20,6 miljoner euro, motsvarande cirka 209 miljoner kronor.

Fastigheterna har en total yta om cirka 21 tusen kvadratmeter med ett årligt hyresvärde om 2,3 miljoner euro, motsvarande cirka 23 miljoner kronor. De fem fastigheterna är belägna i regionsstäderna Oulu och Tampere och består främst av lätt industri, proffshandel och verksamhetslokaler med ett flertal etablerade aktörer som hyresgäster. Total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 6,3 år och uthyrningsgraden uppgår till 95 procent. Nyfosa Finland lanserades 15 april i år av Nyfosa och Brunswick Real Estate vars ägarandel i förvärvet utgör 10 procent. Tillträde skedde den 2 juli 2021.

”Vi är nöjda över att ha startat Nyfosa Finlands resa med dessa två affärer som bidrar med starka kassaflöden och uthålliga hyresnivåer i växande regionsstäder. Etableringen av Nyfosa Finland har mottagits väl av marknaden och vi har en robust pipeline av möjliga affärer framåt”, kommenterar Hanna Rauhala, Partner och Head of Finland på Brunswick Real Estate.

Brunswick stärker samtidigt teamet och rekryterar Mathias Vuorelma som Head of Transactions Finland. Mathias kommer senast från JLL där han var Senior Director och Co-Head of Capital Markets.

 

För mer information:
Hanna Rauhala, Partner och Head of Finland of Brunswick Real Estate
m:
+358 40 029 7312
e:
hanna.rauhala@brunswickrealestate.com

 

Om Brunswick Real Estate
Brunswick Real Estate är en ledande investerare på den nordiska fastighetsmarknaden, med ett erbjudande som omfattar kapitalförvaltning genom fastighetsinvesteringar och kreditfinansiering. Brunswick bygger oberoende investeringsplattformar med väl definierade investeringsstrategier i nära samarbete med nordiska och internationella investerare och lokala partners. Teamet består av cirka 60 personer i Stockholm, Helsingfors och Köpenhamn. Läs mer på: www.brunswickrealestate.com