Search results for ''

Brunswick Real Estate rekryterar Swedbankprofil

Stockholm, 15 oktober 2018
Brunswick Real Estate som nyligen framgångsrikt avslutat kapitalanskaffningen till sin andra fastighetskreditfond och har 8,6 miljarder kronor i förvaltat kapital, rekryterar Jan Eriksson, med 25 års erfarenhet från Swedbank till kreditverksamheten.

Jan Eriksson ansluter som Fund Manager under november månad. Jan slutade på Swedbank för tre år sedan och har därefter varit VD på Kilenkrysset respektive Randviken.

Brunswick Real Estate Capital, kreditverksamheten inom Brunswick Real Estate har framgångsrikt stängt sin andra seniorkreditfond med ett kommittat kapital på över 6,6 miljarder kronor. Den är därmed den överlägset största nordiska fonden med inriktning på fastighetskrediter. Investerare är nordiska institutionella investerare, bland annat befintliga investerare i form av Norges största livförsäkringsbolag, Kommunal Landspensjonskasse (KLP), samt svenska Folksamgruppen och PRI Pensionsgaranti.

Jan Eriksson säger:
”Jag ser fram emot att arbeta i en liten tajt och bra organisation med ett starkt varumärke och en produkt som ligger helt rätt i tiden. Jag kan tillföra 25 års erfarenhet från banksektorn och har jobbat i såväl låg- som högkonjunktur. Därtill gillar jag att göra affärer och ha kul på jobbet.”

Peter Leimdörfer, Partner Brunswick Real Estate, säger:
”Vi ser en stark efterfrågan från såväl från låntagare som investerare. Vi kommer fortsätta att investera och växa vår kreditverksamhet och välkomnar Jan till Brunswick Real Estate.”

Brunswick Real Estate Capital bröt ny mark 2013 genom att stänga den första fonden med inriktning mot säkerställd finansiering av kommersiella fastigheter i Norden. Brunswick Real Estate Capital II är en obelånad kreditfond som erbjuder finansiering till fastigheter i Sverige, främst i storleken 400 till 1 000 miljoner kronor per lån med löptider på upp till tio år.

För ytterligare information kontakta:

Louise Richnau
Brunswick Real Estate, Debt
t. +46 70 346 22 19 e: lr@brunswickrealestate.com

Pontus Sundin
Brunswick Real Estate, Debt
t. +46 73 089 97 12 e: pontus.sundin@brunswickrealestate.com

 

Brunswick Real Estate är en av Nordens ledande investerare på den nordiska fastighetsmarknaden, med ett erbjudande som omfattar kapitalförvaltning genom fastighetsinvesteringar och kreditfinansiering. Bolaget har upprepade gånger utsetts till bäst i klassen inom sina områden av Preqin och Euromoney. Teamet består av cirka 50 personer i Stockholm, Helsingfors och London. www.brunswickrealestate.com

Brunswick Real Estate Capital is an investment adviser to Brunswick Real Estate Capital, FCP-SIF (the “Fund” or “Brunswick Real Estate Capital II”), an unincorporated co-proprietorship of investments organized in the form of a mutual fund with multiple compartments/Sub-funds governed by the laws of the Grand Duchy of Luxembourg which has obtained the authorisation of the Luxembourg Supervisory Commission of the Financial Sector. The Fund is subject to the law of February 13, 2007 relating to specialized investment funds, as amended or supplemented from time to time and qualifies as an alternative investment fund within the meaning of the Luxembourg law of 12 July 2013, as may be amended from time to time. Crestbridge Management Company S.A. is appointed as an external alternative investment fund manager to the Fund. https://www.brunswickrealestate.com/debt-investment-management/