Search results for ''

Brunswick Real Estate avyttrar Scandic Sundsvall City

Investeringar, Nyheter, Pressmeddelanden

Stockholm den 15 maj 2018
Sveafastigheter Fersen II AB, ett bolag som förvaltas av Brunswick Real Estate, har avyttrat hotellfastigheten Netto 7 till Västerkulla Hotell, en fastighetsinvesterare som ägs av bland annat LO och Östersjöstiftelsen. Fastigheten omfattar Scandic Sundsvall City. 

Fastigheten förvärvades 2016 av Sveafastigheter Fersen II AB, som en del av en större hotellportfölj från Sveafastigheter Fond III. Scandic Sundsvall City har en uthyrbar area om 6 300 kvm fördelat på 143 rum. Fastigheten är centralt belägen i Sundsvall, ett kvarter från Stora torget och en knapp kilometer från centralstationen. Under 2012-2013 genomgick hotellet en totalrenovering, där man investerade över 20 miljoner kronor i främst rum, badrum och restaurangen. 

Efter avyttringen äger Sveafastigheter Fersen II AB en hotellportfölj med totalt 12 hotell om 42 000 kvadratmeter och cirka 1 300 rum, fastigheterna är belägna i bland annat Arlanda, Mölndal och Jönköping. Den största hyresgästen i portföljen är Ligula Hospitality Group med hotellkonceptet Good Morning Hotels. 

Kilpatrick Townsend agerade rådgivare till Brunswick Real Estate.

För mer information vänligen kontakta:  Annika Fridolf  Brunswick Real Estate, Equity Investment Management t: +46 8 545 075 24  e: annika.fridolf@brunswickrealestate.com

Sveafastigheter Fersen II AB, ett bolag som förvaltas av Brunswick Real Estate, har avyttrat hotellfastigheten Netto 7 till Västerkulla Hotell, en fastighetsinvesterare som ägs av bland annat LO och Östersjöstiftelsen. Fastigheten omfattar Scandic Sundsvall City. Sveafastigheter Fersen II AB, ett bolag som förvaltas av Brunswick Real Estate, har avyttrat hotellfastigheten Netto 7 till Västerkulla Hotell, en fastighetsinvesterare som ägs av bland annat LO och Östersjöstiftelsen. Fastigheten omfattar Scandic Sundsvall City.