Brunswick Real Estate utser Pontus Sundin till ny chef för kreditverksamheten

Stockholm, 14 februari 2019

Brunswick Real Estate, som under 2018 framgångsrikt avslutat kapitalanskaffningen till sin andra fastighetskreditfond och har över 10 miljarder kronor i förvaltat kapital, utser Pontus Sundin till chef för kreditverksamheten. Dessutom har Anders Tägt rekryterats till investeringskommittén.

Pontus Sundin anslöt till Brunswick Real Estate under hösten 2018 och tar nu över som chef för kreditverksamheten efter Louise Richnau som varit med från starten 2013. Pontus har omfattande kredit- och fastighetserfarenhet från Helaba, Nordea, GE Real Estate och Hypo Real Estate. Louise Richnau kommer även fortsatt ha fokus på kreditverksamheten i en friare roll, sitta i kreditverksamhetens investeringskommitté samt som tidigare vara Partner på Brunswick Real Estate.

Anders Tägt har sedan den 1 januari 2019 anslutit till investeringskommitén. Anders har tidigare varit verksam på bl a NCC, SEB, Doughty Hanson & Co, Sagax och senast som nordenansvarig för PBB Deutsche Pantbriefbank.

Pontus Sundin, CEO Brunswick Real Estate Capital, säger:

“Jag är grymt imponerad av kreditteamet på Brunswick Real Estate och ser fram emot att expandera och utveckla kreditverksamheten tillsammans med dem. Private Debt behövs på den nordiska fastighetsmarknaden och det känns fantastiskt att från Brunswicks plattform få möjligheten ta den utvecklingen vidare.”

Louise Richnau, Partner Brunswick Real Estate, säger:

”Vi har byggt kreditmarknadens bästa fastighetsteam och det är med stor tillförsikt jag lämnar över rodret till Pontus. Vi har under 2018 tillsammans med våra låntagare och investerare tagit klivet upp i volym och det kommer vi att fortsätta med. Det visar t ex de långa krediter till noterade, investmentgraderatade AtriumLjungberg (SEK 1,5 miljarder) och Fabege (grön kredit om SEK 1,6 miljarder) vi nyligen genomfört.

Peter Leimdörfer, Partner Brunswick Real Estate, säger:

“Jag är väldigt nöjd och glad över att vi kompletterat teamet med Pontus Sundin och Anders Tägt. De tillhör de mest erfarna och skickliga inom branschen och kommer att vara väldigt värdefulla för att ytterligare växa och utveckla vår finansieringsverksamhet.”

 

För ytterligare information kontakta:
Pontus Sundin
CEO, Brunswick Real Estate Capital, Investment Management Debt
t. +46 730 899 712
e: pontus.sundin@brunswickrealestate.com

Louise Richnau
Partner, Brunswick Real Estate
t. +46  703 462 219
e: louise.richnau@brunswickrealestate.com

Newsroom

  • Filter by:
  • All
  • Press Releases
  • News

Stockholm

Jakobsgatan 6
SE-111 52 Stockholm, Sweden
+46 8 545 075 00

Helsinki

Keskuskatu 5 A
FI-00100 Helsinki, Finland

London

6 Albemarle Street
London W1S 4BY, UK

London

Brunswick Real Estate UK
34 Park Street
London W1K 2JD, UK

Luxembourg

15 rue Edward Steichen
L-2540 Luxembourg