Bohild förvärvar fastigheter i Östersund för 258 miljoner kronor

News, Press releases

2022-06-20

Bohild Fastigheter AB (”Bohild”) har tecknat avtal med Östersundshem om förvärv av två bostadsfastigheter om totalt 19 500 kvm i det eftertraktade området Frösön i direktanslutning till Östersunds stadskärna. Fastighetsvärdet uppgår till 258 miljoner kronor. Tillträde planeras till 1 september 2022. 

Fastigheterna består av 272 lägenheter och erbjuder goda förutsättningar för energiförbättrande åtgärder, för att uppnå avsevärda koldioxidbesparingar i linje med Bohilds övergripande strategi. Förvärvet är Bohilds första i Östersund. Bolaget har sedan tidigare investerat i bostäder och samhällsfastigheter i Falun, Borlänge, Helsingborg, Osby och Älmhult.   

Josefin Bergholtz, partner på Brunswick Real Estate och vd Bohild: 
”Vi är mycket glada att etablera vår närvaro i Östersund med så attraktiva fastigheter som har god utvecklingspotential, i synnerhet avseende energiförbättrande åtgärder för ett lägre koldioxidutsläpp. Vi ser det här förvärvet som ett startskott för fler förvärv i Östersund som är en stad som vi tror mycket på.”   

För mer information: 

Josefin Bergholtz, partner Brunswick Real Estate och vd Bohild 
t: +46 72 213 61 84 
e: josefin.bergholtz@brunswickrealestate.com  

Om Bohild Fastigheter AB  

Bohild lanserades 2021 av Brunswick Real Estate med Länsförsäkringar som medinvesterare för att investera i svenska tillväxtstäder, med fokus på bostäder och samhällsfastigheter. Bohild är en långsiktig ägare med hög ambition att sänka fastigheternas koldioxidavtryck genom ett stort urval av energiförbättrande åtgärder. För mer information, se www.bohild.se