Bohild förvärvar fastighet i Helsingborg för 230 miljoner kronor

News, Press releases

Bohild Fastigheter AB (”Bohild”) köper bostadsfastigheten Ridskolan 3 i Helsingborg av Sydsvenska Hem. Fastigheten har en uthyrningsbar yta på cirka 8 600 kvadratmeter och innefattar 215 lägenheter. Fastigheten säljs via bolag och köpeskillingen för aktierna är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 230 mkr.

Fastigheten består av tio huskroppar uppförda 2001 – 2004. Sydsvenska Hem inledde 2019 ett större renoveringsprojekt i fastigheten och har till dags datum renoverat 68 lägenheter. Nu tar Bohild över och fortsätter det påbörjade förbättringsarbetet. Tillträde sker i början av april 2022.

Bohild har höga ambitioner inom hållbarhet och tror på att aktivt arbeta med att förbättra befintliga fastigheter istället för att bygga nytt. Genom ett stort urval av energiförbättrande åtgärder siktar bolaget på att uppnå avsevärda CO2-besparingar. Fokus är på centralt belägna bostäder och samhällsfastigheter i mindre och mellanstora tillväxtstäder, med en ambition att växa fastighetsbeståndet till fem miljarder över tre år.   

Josefin Bergholtz, Partner på Brunswick Real Estate:
”Vi är mycket glada att etablera Bohild i Helsingborg och Ridskolan 3 är en intressant fastighet med god utvecklingspotential, i synnerhet avseende energiförbättrande åtgärder. Vi ser fram emot att fortsätta växa i Helsingborgsregionen.”

För mer information:

Josefin Bergholtz, Partner Brunswick Real Estate
t: +46 72 213 61 84
e: josefin.bergholtz@brunswickrealestate.com

Om Bohild Fastigheter AB

Bohild lanserades 2021 av Brunswick Real Estate med Länsförsäkringar som medinvesterare för att investera i svenska tillväxtstäder, med fokus på bostäder och samhällsfastigheter. Bohild är en långsiktig ägare med hög ambition att sänka fastigheternas CO2 avtryck genom ett stort urval av energiförbättrande åtgärder. För mer information, se www.bohild.se